Beredskap og sikkerhet

Høy sikkerhet og god beredskap er påkrevd for at NRV IKS og NRA IKS skal oppfylle sitt samfunnsoppdrag. 

Beredskap

Produksjon og kvalitet overvåkes i sanntid døgnet rundt. Kvaliteten følges også opp ved analyser hos NorAnalyse. Selskapene har en døgnbemannet vaktsentral, som også  innbefatter sentrale stasjoner for Akershus Energi Varme AS, Rælingen kommune og deler av Lillestrøm kommune. Selskapene har også nødvendig beredskap for å raskt håndtere situasjoner som kan oppstå.

Et beredskapsplanverk sikrer rask og målrettet håndtering av eventuelle hendelser. For å redusere risikonivået gjennomføres et omfattende arbeid med risiko- og sårbarhetsanalyser der formålet er å avdekke svakheter og foreslå tiltak for å redusere risikonivået. Analysen er styrende for prioriteringer i handlingsplanen.

For å sikre kontinuerlig oppmerksomhet og videreutvikling er kunnskapsutveksling og kompetanseutvikling satt i system i NRV IKS og NRA IKS sine organisasjoner, samt i dialogen med eierkommunene.

Siden oppstarten i 1982 har det aldri forekommet ikke-planlagte stopp i vannleveransene fra Hauglifjell. Ved for eksempel større lednignsbrudd, kan det være behov for å få vann fra andre vannverk. NRV IKS har inngått avtale med Oslo kommune, Aurskog-Høland kommune, Årnes Vannverk SA og Gimilvann SA om utveksling av reservevann.

 

Sentralbord

64 84 54 00

E-post
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Postadresse
Pb 26, NO-2011 Strømmen

Besøksadresse
Ruth Maiers gate 22, 1466 Strømmen