Drikkevannsnett

Ut fra vannbehandlingsanlegget transporteres vannet i tre hovedledninger som forsyner eierkommunene Lillestrøm, Rælingen, Lørenskog, Nittedal og Gjerdrum. 

1.3 Drikkevannsnett

NRV IKS har hovedledninger som fører vannet til forsyningspunkter til kommune. Derfra overtar de kommunale vannverkene som sørger for av vannet kommer helt fram til springen.

Drikkevannet må pumpes rundt i ledningsnettet for at vi skal få trykk på vannet i krana. Det ligger derfor pumpestasjoner i små hus langs alle ledningene. Dette gjør det også mulig til en viss grad å styre vannet dit det i øyeblikket er størst forbruk. Det er bygget høydebassenger på enkelte topper og de skal bidra til å holde trykket oppe dersom en pumpestasjon stanser eller blir stoppet for reparasjon. Det er viktig at vannledningene hele tiden står under trykk, fordi det forhindrer at forurensninger fra f.eks. skittent vann kan komme inn i ledningen.

 

 

Sentralbord

64 84 54 00

E-post
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Postadresse
Pb 26, NO-2011 Strømmen

Besøksadresse
Ruth Maiers gate 22, 1466 Strømmen