Tips en vennTips en vennSkriv utSkriv ut
 

Fontenen i Nitelva - en del av kunstparken!

Fontenen som settes opp av NRV |NRA IKS i Nitelva hver vår har etter hvert blitt et kjært landemerke og et sikkert vårtegn for befolkningen i Lillestrøm og på Strømmen.

Fontenen ble første gang satt opp i forbindelse med  innvielsen av flomvollen rundt Lillestrøm i år 2000. Kong Harald foretok den høytidlige åpningen.

Fontenen_232X138
Fontenen

Når vannstanden i Nitelva har stabilisert seg etter snøsmeltingen om våren, heises fontenen ut  ved moloen i Strandveien 22 og taues ut til forankringsstedet med lettbåt av NRV/NRA.

Fontenen består av en ramme som er forankret under vann og produserer fem vannsøyler. Trykket på søylene styres elektronisk, noe som gjør at høyden på vannsøylene varierer og dermed skaper liv i fontene. Den midtre søylen oppnår en maksimal vertikal høyde på ca 30 meter.


Vannet i fontenen er vann fra Nitelva (og er ikke drikkevann).

Kunstparken, med utsmykninger og skulpturer, er tenkt integrert i natur og
kulturmiljøet langs flomvollen ved Nitelva. Fontenen blir en naturlig del av denne parken.

the
I det fjerne skimter vi The Hammering Man, 12 meter høy og 20 tonn tung i jern.

sagblad
HISTORIE OG NÅTID: - Sagbladet symboliserer historien, mens materialene det er laget av, og teknologien, symboliserer nåtid, sier kunstnerne Liv Anne Lundberg og Kyrre Andersen, som står bak installasjonen mellom broene i Lillestrøm.

1/24/2010 7:58:0 Ranveig Tofte
Utviklet av NetPower