Skolepakken

Vann er menneskets viktigste næringsmiddel. Hver dag bruker hver person i Norge ca. 200 liter vann. Rundt 10 l går til drikke og matlaging, mens det øvrige går til andre formål, som renhold, hygiene, klesvask, toalettspyling m.m. Vannforsyningen dekker også behovene til andre enn husholdningene, som næringsliv, brannvesen, skoler, barnehager og helseinstitusjoner.

Rent vann er en selvfølge i Norge, men en alvorlig mangelvare flere andre steder. FNs menneskerettighetsråd har vedtatt at tilgang til vann og sanitær er en menneskerett. Likevel er fortsatt mer enn 780 millioner mennesker uten en tilfredsstillende vannkilde. Klimaendringer og befolkningsvekst vil ramme hardest de som har dårligst vann og sanitær i dag.

Kroppen din består av over 70 % vann, og du bør drikke minst 2,5 liter i døgnet. Ett av myndighetenes (Helsedirektoratet) 12 kostråd til befolkningen er å velge vann som tørstedrikk. God hydrering er positivt for hjerneaktivitet, fysisk utfoldelse, tannhelse og hud.

Sentralbord

64 84 54 00

E-post
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Postadresse
Pb 26, NO-2011 Strømmen

Besøksadresse
Ruth Maiers gate 22, 1466 Strømmen

Organisasjonsnummer
892 110 972 MVA