Vannkilden

Nedre Romerike Vannverk IKS (NRV IKS) henter råvannet fra Glomma. Elva er hele 604 km lang, og har et nedbørfelt som utgjør 13 % av Norges areal, tilsvarende hele Danmarks areal. 

1.1 Vannkilden

Glomma har konstant stor vannføring, stabil pH-verdi og lavt forurensingsnivå. I gjennomsnitt har elva en vannføring på 500 - 700 m3/s. På de varmeste sommerdagene, når alle dusjer og vanner i hagen, tar NRV IKS ut opptil 1 m3/s. Dette er nok til å forsyne alle innbyggerne og industrien.

I Norge er det ikke like vanlig å bruke elver som vannkilde, men dette er normalen ellers i Europa. Vannkvaliteten varierer noe av naturgitte årsaker over året og som følge av vær og klima.

Vanninntaket ligger ved Sørumsand. Fra inntaket føres vannet i sjøledning Hammeren sør for Sørumsand. Det er i dag ingen store problemer knyttet til vannkilden, men flere parametere overvåkes kontinuerlig for å fange opp eventuelle større endringer i råvannskvaliteten. 

På inntaktsstasjonen ved Hammeren siles vannet før det pumpes opp ca. 120 høydemeter, og renner så med selvfall i en 3 700 m lang tunnel (som også fungerer som råvannsmagasin) til vannbehandlingsanlegget i Hauglifjell.

 

Sentralbord

64 84 54 00

E-post
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Postadresse
Pb 26, NO-2011 Strømmen

Besøksadresse
Ruth Maiers gate 22, 1466 Strømmen